Hoppa till sidans innehåll

Utrusning och slipning


Skridskor

Är du intresserad av en konståkningsskridsko, rekommenderar vi kvalitetsskridskor (t.ex. Edea, Graf, Jackson, Riedell, Risport eller Wifa).  Dessa köper du i specialbutiker eller gärna begagnat. Många tror att taggarna försvårar åkningen, men det är inte sant.
 

Här kan du köpa eller slipa dina skridskor med skålslipning:

Teijas Skateshop
Birger Jarlsgatan 104, Stockholm
Telefon 08-15 75 28

Norrköpings Skateshop
Sofielundsvägen 35, 121 30 Enskededalen. Huddinge Konståkningsklubb har 10% rabat  i denna butik.

TC sliperi
Stationsvägen 28, Stuvsta
Telefon 08-774 39 10

Skötsel av skridskorna
Ha alltid gummiskydd på när skridskorna används utanför isen men förvara inte skridskorna i gummiskydden, då rostar skenorna. Torka av skridskorna efter användning med en mjuk, ren handduk och förvara dem i två tygpåsar. Slipa ofta – gärna 1-2 gånger/termin! Om du har riktiga konståkningsskridskor måste du lämna dem till någon som har kompetens att slipa konståkningsskridskor, det har de inte  i sportaffärerna. Fråga vem som slipar skridskor i Huddinge KK förening.

Hjälm
Hjälm är ett viktigt skydd som är obligatoriskt i skridskoskolan.

Klädsel
För att kunna röra sig på isen och samtidigt hålla sig varm bör man ha smidiga kläder (t.ex. fleece). Undvik tjocka overaller och jackor om det går.  Dessa hindrar rörelseförmågan. Vantar är viktigt, fingervantar eller tumvantar.
 
Uppdaterad: 14 MAJ 2020 12:09 Skribent: Anastasia Kim
E-post: Adressen Gömd

Stötta Huddinge Konståkningsklubb via Sponsorhuset!
 
Hej!
 
Stort tack till alla er som använder Sponsorhuset när ni handlar eller bokar hotell på nätet. På Sponsorhuset finns över 600 kända nätbutiker. Varje köp som du gör ger pengar både till dig själv och Huddinge Konståkningsklubb. Inget blir dyrare för dig som handlar.
 
Nu blir alla i Huddinge Konståkningsklubb belönade om man bara lär sig Sponsorhusets enkla koncept. Går du igenom deras Bonussstege (5 steg) så stödjer du Huddinge Konståkningsklubb med upp till 50 kr och du själv får en Trisslott som du enkelt kan skrapa online på Svenska Spel.

Kom igång med Bonusstegen här: https://www.sponsorhuset.se/huddingekonstakningsklubb/intro

Tipsa gärna era vänner och bekanta. 

Postadress:
Huddinge KK - Konståkning
Kim, Björnkullavägen 6, lgh 1101
14151 Huddinge

Kontakt:
Tel: 0737702442
E-post: This is a mailto link